BIO magický prach Umami 30g/40g/100g

199 Kč 265 Kč 499 Kč od 199 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Houbový prach získaný namletím pomalu sušených BIO Shiitake.

Můžeme doručit do:
27.11.2024 27.11.2024 27.11.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Magický prach Umami

Divoce pěstované sušené shiitake obsahují nejvyšší koncentraci guanylátu. Co to pro vás znamená? Chuť umami bude výrazně vyšší. Guanylát ji mnohnásobně umocňuje.

Přirozeně se v přírodě vyskytující aminokyselina glutamát je základní složkou umami a díky přítomnosti glutamátu ze sušených shiitake se tato chuť stává mnohem intenzivnější. Proces sušení rozbije buněčnou membránu shiitake a následnou rehydratací (namočení ve vodě) vyrábí guanylát, který zesiluje chuť umami všech potravin. Guanylát je tajemný společník umami na vzrušující chuťové dobrodružné cestě!

UMAMI

Umami je symbol výjimečných chuťových zážitků. Byla uznána vedle slané, sladké, kyselé a hořké jako pátá základní chuť. Je těžko popsatelná, každý ji vnímá jinak.

Představte si ji jako orchestrální skladbu pro vaše chuťové buňky.  Její klíčovou notou je glutamát, amonikyselina, která indikuje přítomnost bílkovin v potravě. A to je nesmírně žádoucí, protože bílkoviny jsou pro naše tělo důležité stavební látky!

Umami obsahují potraviny s vysokým obsahem bílkovin: maso, sýry, shiitake.
Konzumací jídel s umami a vysokým podílem bílkovin posíláte informaci do mozku o dostatečném nasycení, takže si pochutnáte a ještě k tomu zhubnete.

MAGICKÝ PRACH UMAMI

Prach získaný z jemně namletých, pomalu sušených hub shiitake 

Čistý přírodní posilovač chuti a klíčový prvek pro vytvoření plného a komplexního gastronomického zážitku .S tímto unikátním práškem si přinesete do svých jídel nejen vynikající chuť, ale i všechny prospěšné látky obsažené v shiitake houbách (betaglukany, vitamíny D a B)

Nevyčerpatelné možnosti použití zahrnují přidání k masu, těstovinám, omáčkám, polévkám, pečení nebo dokonce do vašich oblíbených snídaňových vajec. Tato všestrannost ho činí ideálním pro všechny, včetně dětí a těch, kdo nejsou zvyklí na konzumaci hub.

TIP PRO VÁS

Pro maximální chuťový zážitek doporučujeme před vařením smíchat požadované množství prášku s trochou studené vody, nechat 10 minut odstát a aktivovat tak jeho bohatou chuť. 

Přineste do své kuchyně nový rozměr s tímto lahodným a zdravým doplňkem!

 

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
D Avatar autora 13.10.2024 08:22
Jaké množství se dává do jídla, prosím? Děkuji
SM Avatar autora True Shiitake 15.10.2024 07:50
Dobrý den Danielo, obvykle dáváme 2-3 čajové lžičky. Když chcete, aby se prach ještě víc otevřel, dejte ho před vařením na 10 min do 1 dcl studené vody a pak vmíchejte celou směs do jídla. Mějte se fajn, Markéta