Díky pěstování na dubových kmenech obsahují shiitake až třikrát větší množství přírodního glutamátu, který zvýrazňuje chuť umami. Při sušení hub dochází k narušování buněčné membrány shiitake a následnou rehydratací (namáčením ve vodě, před tím než začnete vařit) vzniká guanylát. Umami zvýrazněná guanylátem je až osmkrát silnější.
Tím, že jste se rozhodli pro shiitake z dubu, které jsme nasušili při nízkých teplotách, a které pak budou rozmělněné ve studené vodě, získáte 100% UMAMI BOMBU – chuť 10x koncentrovanější než komerčně pěstované shiitake z pilinových substrátů.
BIO SUŠENÉ SHIITAKE PLÁTKY
Použijte nakrájené shiitake plátky a otevřete si brány k jednoduchým a rychlým receptům.
Tenké plátky se snadno rozmělní ve studené vodě a za 20 minut už je můžete použít do rizota, stir-fry, jako přílohu k masu, do salátů nebo na pizzu.
BIO SUŠENÉ SHIITAKE KLOBOUKY
- Kouzlo celých klobouků spočívá v jejich šťavnatosti a plné chuti.
- Ve vodě se rozmělní trochu déle než plátky.
- Pokud jim budete chtít pomoci, uříznete nohu a vše půjde snadněji.
- Hodí se skvěle do polévek nebo asijských jídel.
MAGICKÝ PRACH UMAMI
- Houbový prach získaný namletím pomalu sušených BIO Shiitake.
- V kuchyni používejte prach jako zvýrazňovač chuti.
- Díky Umami bude vaše jídlo vždy o něco lahodnější.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.